Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, інформує «Радіо Свобода».

«За будь-яких умов, канадська сторона запевнила нас, що намагатиметься якомога швидше передати цей матеріал для дослідження українськими слідчими й прокурорами, оскільки кримінальне провадження щодо збиття літака в Ірані здійснюється тільки в Україні, крім іранського кримінального розслідування», — уточнив Є. Єнін.

За його словами, влада Канади вважає, що в матеріалах журналістського розслідування наявна помилка. «Ми, безумовно, поставили це питання одразу після появи матеріалів журналістського розслідування перед канадськими колегами й отримали запевнення, що в матеріалах канадського журналістського розслідування міститься помилка. За словами представників канадської влади, з якими ми спілкувалися, вони вперше почули про ці плівки буквально пару днів тому, а не в листопаді, як стверджується в розслідуванні», — розповів заступник міністра.

Нагадаємо, аудіозапис, на якому, ймовірно, іранський посадовець говорить про можливе навмисне збиття українського літака PS752 8 січня 2020 року, може означати різкий поворот у розслідуванні авіакатастрофи.

В Ірані однак уже заперечили справжність запису й закликали Канаду не розповсюджувати дезінформацію.

Літак «Міжнародних авіаліній України», що здійснював рейс з Тегерана до Києва, був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня 2020 року. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед пасажирів 57 осіб були громадянами Канади.