Вони вимагали внести зміни у рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і дозволити бізнесу працювати у червоній зоні з дотриманням протиепідемічних норм.

Спершу до мітингувальників вийшов заступник голови Житомирської ОДА Олександр Федько. Він зауважив, що останнім часом у регіоні спостерігається різке зростання захворюваності на COVID-19 та збільшення кількості летальних випадків, унаслідок чого на території області запровадили червоний рівень епідемічної небезпеки. Олександр Федько запропонував надіслати звернення до державної комісії ТЕБ та НС щодо перегляду запроваджених на Житомирщині карантинних обмежень. Проте учасники акції не погодилися з цією пропозицією і наполягали на більш оперативному розв’язанні проблеми. Мітингувальники звинуватили владу у неефективній боротьбі з пандемією та заявили, що керівництво області повинно взяти на себе відповідальність і зібрати засідання місцевої комісії ТЕБ та НС, щоб дозволити підприємцям відновити свою діяльність.

Згодом до протестувальників також вийшли голова ОДА Віталій Бунечко і міський голова Сергій Сухомлин. Після суперечок представники бізнесу домовилися про закриті перемовини з очільниками міста та області у приміщенні ОДА. За їх результатами владці разом з підприємцями підготували звернення до Кабінету Міністрів, МОЗ і головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Також відбулося засідання Житомирської міської комісії ТЕБ та НС. Коментуючи її рішення, Сергій Сухомлин повідомив, що в облцентрі вводитимуться додаткові обмеження для торговельних мереж стосовно максимальної кількості покупців залежно від площі приміщення для уникнення скупчення людей, водночас представники малого та середнього бізнесу отримають можливість реалізувати сезонні товари через онлайн-замовлення з видачею за місцезнаходженням товарів. Він висловив сподівання, що такі заходи дадуть можливість зменшити навантаження на бізнес.

Фото з сайту zhitomir. info.