«Ліверпуль» (Англія) — «РБ Лейпциг» (Німеччина). 2:0. Будапешт. «Пушкаш Арена». Голи: Салаг, 70, Ман, 74. Перший матч — 2:0.

Дві результативні помилки в домашньому матчі стали для «Лейпцига» фатальними. Адже компенсувати їх у повторній зустрічі виявилося нічим. Німецький клуб не створив достатньої кількості моментів, недостатньо добре вступав у єдиноборства і взагалі почувався, мов не у своїй тарілці.

Натомість «Ліверпуль» досяг успіху в пресингу і мав більше моментів. Англійська команда під орудою німця Юргена Клоппа забула про свої домашні проблеми, згуртовано протистояла одному з лідерів Бундесліги. Але могла виграти і з більшим рахунком. Утім, головне те, що «Ліверпуль» — у чвертьфіналі.

ПСЖ (Франція) — «Барселона» (Іспанія). 1:1. Париж. «Парк-де-Пренс». Голи: Мбаппе, 31 (п) — Мессі, 37. Перший матч — 4:1.

Надто велику фору мали парижани після зустрічі в Іспанії. Тому «Барса» вперше за 14 років не змогла вийти до чвертьфіналу. Безумовно, ця славна команда зазнала психологічного удару.

Утім, успіх ПСЖ певною мірою матиме позитивний вплив на каталонців. Адже Рональд Куман за короткий період змінив команду. Тепер «Барселона» прагне грати швидко, до неї повертається впевненість, вона може перебудовуватися по ходу поєдинку. Спостерігати за її грою знову приємно.

Але у двобої з парижанами каталонцям забракло фізичних кондицій, концентрації та ефективності в завершенні атак. Оці компоненти треба підтягувати, тоді ми знову побачимо «Барселону» серед фаворитів.