Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати та представники політичної партії «Слуга народу» взяли участь у ХІ з’їзді партії, який відбувся минулими вихідними.

На зібранні ухвалено нову редакцію статуту, згідно з якою створено нові вищі керівні органи партії — Політичну раду й Національну раду громад. Члени Політичної ради розроблятимуть тактику і стратегію політсили, ухвалюватимуть рішення щодо вступу до політичних союзів — зокрема, щодо контактів із європейськими партіями. До її складу увійдуть не лише народні депутати, а й представники виконавчої влади та депутати місцевих рад. Водночас Національну раду формуватимуть із голів обласних організацій. У рамках цієї структури обговорюватимуться проекти державних рішень, які стосуються місцевого самоврядування.

«Лише разом ми можемо задовольнити одвічну спраглість українського народу на три речі: чесність, довіру і справедливість», — такий наголос поставив під час ХІ з’їзду Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук (на знімку).

Усе починалося з кола однодумців, які намагалися втілити свою мрію — розбудувати сильну та успішну Україну, нагадав він. Для реалізації бажаного розробили програму Президента та партії «Слуга народу». Перший заступник глави парламенту зауважив, що згідно з даними порталу «Слово і Діло», партія, яку він представляє, є єдиною, яка не провалила жодної обіцянки. «Нам треба рухатися далі», — резюмував Р. Стефанчук. А для цього, наголосив він, необхідно, щоб об’єдналися та злагоджено працювали три сторони — законодавча і виконавча гілки, а також Офіс Президента України.

«Разом ми вже створили План законопроектної роботи Верховної Ради на 2021 рік, до якого увійшли понад 370 законопроектів. До його формування були залучені усі суб’єкти законодавчої ініціативи», — зауважив політик. Особисті підходи і бачення реалізації програми Президента та партії об’єднано за 22 основними напрямами, в рамках виконання яких визначено понад 170 важливих проектів. Це розвиток військово-промислового комплексу, транспортної інфраструктури, підвищення якості освіти, забезпечення справедливого правосуддя, запровадження страхової медицини та інші. «Далі за кожним із 22 напрямів сформовано відповідні проекти. Ми попросили міністра цифрової трансформації допомогти перевести наші напрацювання в комп’ютерну програму, яка дасть можливість кожному спостерігати 24/7 у режимі онлайн за тим, чи виконується та чи інша обіцянка», — зауважив Р. Стефанчук.

«Тільки тоді, коли людина відчуватиме свою гідність і економічну стабільність, ми можемо змінювати державу на краще, — зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради. — Тому ми ставимо перед собою такі цілі, як ефективна держава, зростаюча економіка та сприятливе середовище для населення. Основну роль у їх реалізації відіграватиме Кабінет Міністрів як виконавча влада. Законодавча гілка прийматиме необхідні для цього закони. А представники місцевої влади, отримавши дороговказ, також мають вибудовувати відповідні стратегії розвитку на наступні роки».

Вл. інф.

Фото Павла БАГМУТА (Укрінформ).