На знімку: Говерла єднає.

У рамках проекту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці» обидві області вишукують різні можливості для комунікації. Днями на Прикарпатті побували педагоги Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. Тут колеги-франківчани організували їм змістовний відпочинок та оздоровлення.

Що може більше зблизити, як не гори! Гості оглянули туристичні об’єкти Ворохти, побували на навчально-тренувальній базі «Авангард», здійснили спільне сходження на Говерлу. А заодно ознайомилися із багатою культурою та історією Гуцульщини.

Івано-Франківський та Донецький обласні центри туризму та краєзнавства учнівської молоді уклали договір, що сприятиме ширшому ознайомленню школярів із особливостями двох регіонів. Передбачено десанти юні, спільні проекти.

Ще раніше в Івано-Франківській облдержадміністрації відбувся телеміст «Онлайн-дні Донеччини на Івано-Франківщині». Донеччани презентували свій регіон та перспективи співпраці з Прикарпаттям в економічній сфері, розвитку бізнесу, освіти та культури.

В освітній галузі донеччани запропонували долучитися до проектів «Євро-клуби в закладах освіти», «Моє місто/село на долоні», «Дистанційна освіта школярів», молодіжної платформи БУР (Будуємо Україну разом).

«Кращі практики східного регіону впроваджуватимемо на Прикарпатті, — наголошує голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук. — Зокрема, йдеться про забезпечення Прикарпаття машинобудівною продукцією із донецьких підприємств, спільну участь у проекті «Схід-Експо».

Обидві сторони домовилися про створення спільного віртуального майданчика — своєрідної скарбнички, де учасники обмінюватимуться думками та подаватимуть свої пропозиції для реалізації проектів.

Невдовзі святкуватимемо 30-річчя відновлення української державності та створення Української держави. Наприкінці 80-х — на початку 90-х років минулого століття десанти представників західних областей країни на схід, спільні акції якраз сприяли встановленню Незалежності. Нині тема єднання так само актуальна.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.