Усі були майже в захваті від гри, яку наша збірна продемонструвала на полі чемпіонів світу — французів. І от настав час зіграти проти Фінляндії. Всі разом — і гравці, і наставник команди — казали, що неодмінно серйозно налаштуються на це протистояння.

Виникло запитання: чому на полі не з’явилися футболісти, котрі плідно попрацювали на «Стад де Франс», наприклад, Сидорчук, Шапаренко, Кривцов?

У тренерському штабі скажуть, що дали можливість окремим гравцям відпочити. Ніби добрі наміри, але після натуженої гри нашої команди проти фінів цей аргумент чомусь не сприймається як переконливий.

Отже, Андрій Шевченко порівняно з матчем проти Франції провів наче мінімальну ротацію в складі. Поява Соболя на лівому фланзі оборони витіснила зі стартового складу Кривцова. З’явилися в складі Зубков і Макаренко в лінії півоборони.

Не вони, звичайно, винні в тому, що збірна так невиразно зіграла і втратила перемогу. Тут варто закинути нашим представникам у суперклубах. Непомітно діяв Зінченко. Доволі часто помилявся Малиновський, інколи зводячи нанівець атакувальні намагання команди.

***

У дебюті зустрічі господарі грали майже без м’яча. А жваві та рухливі фіни діяли впевненіше і почувалися досить комфортно. А ще вони дуже дисципліновано і грамотно оборонялися.

Важко зрозуміти причини такої невиразної гри української команди майже протягом усього першого тайму. І лише на останніх хвилинах перед перервою українці показали, хто в хаті господар. Була гострота, швидкості, але, на жаль, без забитих м’ячів.

Після перерви основні події перемістилися на половину поля гостей, але вони оборонялися впевнено.

Лише після проведених замін дії нашої команди попереду стали дещо гостріші. Вона зрештою провела результативну атаку. Караваєв прострелив, а Мораес зіграв на випередження, виставивши ногу в падінні, і відправив м’яч у ворота.

Але наша збірна, на жаль, припустилася фатальної помилки. Збили Пуккі (на знімку праворуч), і він сам реалізував пенальті. От і маємо такий доволі прикрий підсумок — втрачені дуже важливі в стратегічному плані очки. Хоча вся боротьба у групі ще попереду.

Фото УАФ.