Після плей-оф кваліфікації у зоні КОНКАКАФ турнір у рамках Олімпійських ігор отримав 16 учасників, повідомляється на офіційній сторінці ФІФА у Твіттері.

До Японії на Олімпіаду-2020 поїдуть команди Аргентини, Австралії, Бразилії, Кот-д’Івуару, Єгипту, Франції, Німеччини, Гондурасу, Японії, Республіки Корея, Мексики, Нової Зеландії, Румунії, Саудівської Аравії, Південно-Африканської Республіки та Іспанії.

Жеребкування групового турніру Ігор відбудеться 21 квітня. Сам турнір триватиме з 21 липня по 7 серпня у семи японських містах.

Зазначимо, що в Олімпійських іграх зможуть узяти участь футболісти, які народилися не раніш як 1 січня 1997 року. Також кожна збірна зможе заявити трьох старших виконавців.

***

А от нападник ПСЖ і збірної Франції Кіліан Мбаппе вирішив пропустити Олімпіаду в Токіо. Про це повідомляє Le Parisien.

За інформацією джерела, 22-річний форвард планував взяти участь у футбольному олімпійському турнірі, але у зв’язку з перенесенням Ігор і чемпіонату Європи відмовився від цієї ідеї.

Форвард зіграє на Євро, а потім використає вільні дні для відпочинку перед стартом нової кампанії. Також Кіліан планує зосередитися на ухваленні рішення щодо свого майбутнього.

Нагадаємо, що Євро-2020 відбудеться з 11 червня по 11 липня. Про терміни олімпійського турніру сказано вище.