Баскетбол. Регулярний чемпіонат країни. Суперліга, чоловіки. 30 березня.

«Харківські Соколи» — «Тернопіль». 71:76 (16:13, 17:18, 25:21, 13:24).

«Київ-Баскет» — 23 перемоги, «Дніпро» — 21, «Тернопіль» — 21, «Прометей» (Кам’янське) — 19, «Запоріжжя» — 17, «Будівельник» (Київ) — 15, «Хімік» (Южне) — 15, «Черкаські Мавпи» — 12, «Одеса» — 8, «Харківські Соколи» — 7, «Миколаїв» — 5.

***

У рамках чергового ігрового дня в НБА «Вашингтон» переміг «Індіану» — 132:124.

Центровий «Вашингтона» українець Олексій Лень вийшов у старті і провів на майданчику 22 хвилини 4 секунди. За цей час він набрав 7 очок, реалізувавши 3/5 двоочкових і 1/2 штрафних. У його активі також 5 підбирань, передача і блок-шот.

Спортивна гімнастика. Стала відома попередня заявка збірної України на чемпіонат Європи зі спортивної гімнастки, котрий відбудеться 21—25 квітня у Базелі (Швейцарія). У його рамках передбачено винятково індивідуальні змагання.

В українському списку поки що відсутній олімпійський чемпіон Олег Верняєв, який тимчасово відсторонений від змагань у зв’язку з розслідуванням Міжнародної федерації (FIG).

Сам Верняєв заперечив інформацію про те, що він не поїде на єврочемпіонат. Гімнаст іронічно зауважив на своїй сторінці в Instagram:

«Добре, що люди знають склад збірної краще, ніж головний тренер. Список збірної на чемпіонат Європи буде відомий лише після чемпіонату України».

А до попередньої заявки двох наших команд (жіночої та чоловічої) увійшли:

Діана Варинська, Анастасія Бачинська, Анастасія Мотак, Єлизавета Губарєва;

Ігор Радівілов, Петро Пахнюк, Євген Юденков, Роман Ващенко, Владислав Грико, Назар Чепурний.

Цей турнір стане останнім для європейських гімнастів кваліфікаційним змаганням на XXXII літні Олімпійські ігри, котрі відбудуться у Токіо (Японія) з 23 липня по 8 серпня цього року.