Але головна біда не в тому, що наші футболісти не виграли жодного з двох домашніх матчів, хоч грали не з грандами, найбільше розчарував рівень їхньої гри.

Хоча, здавалося, що збірну Казахстану наша неодмінно переможе. І моментів вона створила стільки, що вистачило б не на один матч, і рахунок відкрила досить швидко.
Зінченко передачею низом вивів Яремчука сам на сам із воротарем. А Роман поцілив у дальній кут воріт.

Після цього збірна України ще кілька разів створювала гольові ситуації, але забракло точності, та й воротар рятував. Одне слово, з великої хмари не впало жодної краплини.

У перерві тренер гостей зробив одразу три заміни. Це трохи пожвавило гру казахстанців. Хоча українці продовжували атакувати. Однак робили вони це надто повільно, полегшуючи супернику завдання оборонятися.

А потім, мов відро крижаної води на голову, результативна контратака казахстанців. Мужиков отримав передачу на лінії карного майданчика і класним ударом у дальній верхній кут переграв Трубіна.
Українські атаки тривали, але були одноманітні й безрезультатні. Одного разу Зубков навіть з кількох метрів примудрився влучити у воротаря. Матч закінчився нічиєю — позитивним результатом для Казахстану. А нам залишив тривогу.

Адже виникає запитання: що робитиме збірна України з таким рівнем гри на фінальному турнірі чемпіонату Європи влітку?

Дехто зауважить, що до початку цього турніру ще є досить часу, щоб налаштувати команду на потрібну тональність. Зробити це буде непросто. Але дай Боже, щоб так зрештою сталося. Адже були періоди, конкретні матчі, коли збірна країни нас тішила.

Відбірні матчі ЧС відновляться аж 1 вересня. До речі, збірна України зустрінеться з Казахстаном на «Астана Арені», де поле зі штучним покриттям...

***

А найбільші дива поки що відбуваються в групі J. Лідирує там з трьома перемогами в трьох поєдинках збірна Вірменії. У третьому турі вірмени переграли дуже неслабку збірну Румунії.

Але головна сенсація ігрового дня — поразка збірної Німеччини на своєму полі від команди Північної Македонії. До речі, вона — суперник наших футболістів на Євро-2020