Вони готуватимуться до Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні. Наші учасники:

Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко; Юлія Джима, Дар’я Блашко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Катерина Бех, Ірина Петренко, Ганна Кривонос, Віта Семеренко, Валентина Семеренко.

Як уже повідомлялося, словак Юрай Санітра тепер працюватиме тільки з чоловічим колективом. А жіночу збірну днями знову очолив словенець Урош Велепець. Тільки сестри Семеренко традиційно проводитимуть підготовку за індивідуальним планом із Григорієм Шамраєм.

Урош Велепець (на знімку):

«У мій попередній період роботи з українською командою у нас було чимало хороших результатів. І відсутність успіху на Олімпійських іграх залишає відчуття недомовленості. Так, тоді одразу три спортсменки захворіли в Казахстані, і тому не змогли підійти до Олімпіади в кращих кондиціях. Але від нас очікували хороших результатів, і після невдалого виступу я пішов у відставку, тому що так було чесно. Й оскільки не вдалося виконати все, що було задумано, я відчуваю, що залишився в боргу перед Україною.

Приходити на один рік не має сенсу, оскільки повністю реалізувати себе в роботі з командою за такий термін не можна. Тренери зазвичай розраховують на олімпійський цикл. Але поки що про це говорити зарано: всі думки нині — про підготовку до Пекіна».

Фото biathlon.com.ua