Фехтування. Каїр (Єгипет). Чемпіонат світу. Уже першого дня змагань на доріжках Центрального спорткомплексу єгипетської столиці українська команда отримала нагороду. «Бронзу» в юніорській категорії виборола шаблістка Валерія Проченко.

Зазначимо, що в 1/4 фіналу, перемога в якому гарантувала медаль, 20-річна спортсменка з Миколаєва змусила скласти зброю володарку п’яти нагород останніх трьох чемпіонатів світу мексиканку Наталі Ботельйо.

У півфіналі Валерія зустрілася з Чон Га Йон із Республіки Корея. Під час поєдинку, за рахунку 7:5 на користь Проченко, вона підвернула ногу. Мужня фехтувальниця довела зустріч до кінця, але мінімально поступилася з рахунком 13:15.

Для України «бронза» Проченко — перша в юніорській категорії серед шаблісток медаль чемпіонату світу з 2013 року, коли «золото» в Поречі (Хорватія) виграла Аліна Комащук.

Хокей. Чемпіонат УХЛ. Плей-оф. Півфінальні матчі.

2 квітня. «Кременчук» — «Сокіл» (Київ). 4:5 (0:2, 1:2, 3:1). Рахунок серії став 2:0 на користь киян.

4 квітня. «Дніпро» (Херсон) — «Донбас» (Донецьк). 4:8 (0:2, 1:4, 3:1). Рахунок у серії став 3:0 на користь донеччан. Наступний поєдинок відбудеться сьогодні в Херсоні. Якщо виграє «Донбас», то він вийде до фіналу.

Футбол. Український воротар іспанського гранда «Реала» (Мадрид) Андрій Лунін може піти з чемпіонату Іспанії, повідомляє видання Don Balon.
За інформацією джерела, у послугах Луніна зацікавлені англійський клуб «Тоттенгем» (Лондон) і німецька «Борусcія» (Дортмунд). Йдеться про оренду українця цього літа.

Також повідомляється про те, що тренер «Реала» Зінедін Зідан не перешкоджатиме відходу Луніна, який не може виграти конкуренцію у бельгійця Тібо Куртуа. Але тільки в тому разі, якщо на заміну українцеві буде підписано іншого воротаря.

Вихованцям із клубної академії Зідан не довіряє.

Щоправда, не гарантія, що сам Зідан утримається на посаді наставника «Реала»...

Бадмінтон. Євро-2022 відбудеться у фінському містечку Вантаа з 25 по 30 квітня. Відповідне рішення ухвалено Європейською конфедерацією бадмінтону. А в лютому наступного року в Фінляндії відбудеться ще й чемпіонат Європи серед чоловічих та жіночих команд.

Нагадаємо, з 27 квітня по 2 травня у Палаці спорту в Києві вперше в історії нашої країни триватиме чемпіонат Європи з бадмінтону. Турнір у Києві стане вирішальним етапом у відборі на Олімпіаду в Токіо.

Фіни збираються зробити бадмінтон спортивним явищем десятиліття у своїй країні і в основі реалізації цієї стратегії якраз і лежить проведення в цій країні найважливіших міжнародних турнірів.