Усі сім телевеж, розміщених на підконтрольній українській владі території Донеччини, включно зі збудованою у 2018 році вежею в Гірнику, не забезпечують належного за потужністю мовлення в регіоні й поступаються сигналу з Донецької телевежі, що перебуває під контролем російських окупантів. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко під час слухань, які відбулися в Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«Свої пропозиції щодо посилення сигналу українських мовників обласна держадміністрація скерувала до Офісу Президента та Національної комісії з регулювання у сфері зв’язку та інформатизації», — зазначив Павло Кириленко.

За словами очільника Донеччини, йдеться про потребу в підтримці від держави із розміщення додаткових веж, збільшення потужності блокувальної апаратури та надання преференції місцевим каналам при отриманні ліцензій.

«Упевнений, що разом із центральними органами влади ми знайдемо шляхи розв’язання цієї проблеми», — зазначив Павло Кириленко.

Донецька область.

Запоріжжя: