А далі, через рішення Міністерства регіонального розвитку, ліквідувати її шляхом приєднання до іншої. Таке рішення ухвалили депутати на позачерговій сесії ради.

Як повідомив голова Прилуцької районної ради, народний депутат восьмого скликання Олег Дмитренко, таке рішення спричинене відмовою Ладанської селищної ради фінансувати медичні заклади, які розташовані на території громади. За його словами, це єдина із п’яти громад Прилуцького району, яка відмовляється співфінансувати лікарні.

Водночас голова Ладанської громади Роман Ювченко каже, що вони не відмовляються співфінансувати, але просять надати фінансові розрахунки, щоб бачити, на що саме витрачаються кошти громади. Ідеться про 460 тисяч гривень на три місяці.

ДОВІДКОВО

До Ладанської громади входить сім населених пунктів, де проживають 10 тисяч мешканців.

У свою чергу депутати Ладанської громади також звернулися до Чернігівської ОДА з проханням розібратися в конституційності рішень районних депутатів. Заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Дума заявила, що адміністрація розібралася і підстав для задоволення вимоги прилуцьких районних депутатів не бачить.

Чернігівська