Цікавість викликали не так розмір флагштока і полотнища, як їхня вартість. ОДА звернулась до обласної ради, щоб та на черговій сесії внесла зміни до обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021—2023 роки і виділила п’ять мільйонів гривень на встановлення Державного прапора України.

Як повідомили деякі ЗМІ, така ідея належить Офісу Президента. Начебто саме там областям наполегливо запропонували позмагатись за найвеличніший прапор. На думку авторів ідеї, величезні стяги мають пробудити в українцях любов і повагу до своєї країни. Місцеві керманичі дали волю своїм фантазіям, і разом з розміром прапорів на мільйони гривень підскочила їхня вартість.

Для багатьох хмельничан стало незрозумілим, для чого у такі важкі часи пандемії та кризи так легковажно витрачати кошти, котрих не вистачає на життєво важливі проекти. Поки це питання розглядатимуть депутати облради, багато хто уже висловився з цього приводу у соцмережах. Так, попередник теперішнього голови ОДА, а нині очільник ГО «Форпост народовладдя» Дмитро Габінет звернувся з листами до голови облради Віолети Лабазюк та голови ОДА Сергія Гамалія з проханням не віддавати гроші із бюджету на прапор. На його думку, зважаючи на критичну ситуацію із киснезабезпеченням лікарень області, треба зобов’язати ОДА та обласний департамент охорони здоров’я невідкладно підготувати та подати на розгляд облради програму щодо встановлення в лікувальних закладах автономних кисневих станцій.

Хмельницька область.

На знімку: Найвищий прапор України, встановлений у Києві у 2020 році.