Тривають аварійно-рятувальні роботи на шахті «Свято-Покровська» ТОВ «Техінновація» в Олександрівському районі (Донецька область). Як повідомлялося, у понеділок на вугільному підприємстві сталася аварія, внаслідок якої загинуло четверо осіб — троє гірників і механік підземного обладнання. Тіла трьох із них піднято на поверхню ввечері того ж дня. Тіло останнього загиблого було виявлено пізніше.

За словами заступника директора департаменту розвитку базових галузей промисловості ОДА Павла Золотопупова, двох потерпілих із травмами різного ступеня тяжкості доправлено в міську лікарню Добропілля, а згодом переведено до опікового центру Інституту невідкладної та відновної хірургії імені Гусака. Ще 11 гірників звернулися до обласної лікарні професійних захворювань, їх госпіталізовано з підозрою на отруєння газом. Стан потерпілих задовільний. За інформацією обласного департаменту охорони здоров’я, під час ліквідації аварії постраждало двоє гірничорятувальників: вони перебувають у стаціонарному відділенні обласного територіального клінічного медичного об’єднання.

На підприємстві працює комісія з розслідування причин аварії, попередня причина якої — вибух повітряно-газової суміші на глибині 320 метрів. За фактом трагедії розпочато кримінальне провадження.