За даними прес-центру штабу ООС, неподалік населених пунктів Світлодарськ та Золоте-4 противник здійснив обстріл наших позицій із автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля Пісків — зі стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Невельське бойовики гатили з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а біля селища Берегове — з великокаліберних кулеметів. Поблизу Майорська ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. Біля Павлополя було зафіксовано проліт ворожого БПЛА «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника було вчасно пригнічено.

«Бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає. Окупаційні збройні формування та найманці продовжують роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. Зокрема, неподалік населеного пункту Крута Балка Донецької області зафіксовано інженерні роботи із застосуванням окопних зарядів, які проводилися із просуванням у бік підрозділів українських захисників. Ще по одному випадку інженерного облаштування зафіксовано на території донецького аеропорту та поблизу населеного пункту Золоте-5», — зазначили в штабі.

За інформацією наших військових, також виявлено значну кількість ворожого озброєння та військової техніки, які розміщені за межами виділених місць для зберігання. Так, поблизу населеного пункту Мирне в ОРЛО виявлено 21 танк Т-64, 8 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм, 12 причіпних гаубиць Д-30 «Жаба» калібру 122 мм та 4 протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра» калібру 100 мм. На полігоні біля населеного пункту Круглик зафіксовано 23 танки (Т-64 — 21 одиниця, Т-72 — 2 одиниці). Ще 20 танків невстановленого типу зафіксовано на полігоні поблизу населеного пункту Тернове. А на полігоні біля Шимшинівки — 11 танків Т-72 та самохідну артилерійську гармату калібру 120 мм «Нона-С».

Тим часом у режимі відеоконференції цього тижня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України. Очільник української делегації Леонід Кравчук почав обговорення комплексу додаткових заходів щодо вдосконалення механізму дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню. Сторони погодилися, що продовження обговорення має відбуватися в підгрупі з безпеки, тому українська сторона ініціювала її позачергове засідання.

«Основна мета такого комплексу заходів — вдосконалення доказової бази фіксації порушень режиму припинення вогню, що неможливо досягти без додаткового допуску СММ ОБСЄ на підконтрольні території. Просування з будь-яких інших питань — політичних, гуманітарних, економічних, подальше узгодження кроків сторін — є проблемним, якщо не виконано головної умови — не досягнуто повного і всеосяжного припинення вогню», — повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

Наступне чергове засідання ТКГ заплановано на 28 квітня.