14-річна школярка наклала на себе руки, повісившись у своїй кімнаті.

Трагедія сталася 4 квітня, у будинку по вул. Оптимістичній, пізніше стало відомо, що Віка залишила передсмертну записку, в якій розповіла про причини свого страшного вчинку. У ній ідеться про цькування і називаються конкретні імена.

За словами школярки, вона постійно зазнавала цькувань і булінгу з боку вчителів гімназії та однокласників. Її принижували, обзивали і ображали, а на волання про допомогу ніхто не реагував. Дівчинка називає конкретні імена вчителів і однокласників, які підштовхнули її до суїциду. Також зазначає, що раніше вже неодноразово намагалася накласти на себе руки. «Що ж, сподіваюся лише, що мене не знайде ніхто і не врятує, адже я справді так більше не можу...» — йдеться в записці.

Минулого тижня учні гімназії, друзі і однокласники Віки з батьками вийшли на пікет під стіни навчального закладу. У такий спосіб вони намагалися надати розголосу ситуації, що сталася з дівчинкою. Факт булінгу в школі спростовують. Подруга загиблої дівчини Олена каже, що знала про те, що Віка пише передсмертну записку, довго з нею спілкувалася і намагалася відмовити від фатального кроку. Віка розповідала Олені, що її ображають вчителі та однокласники і скаржилася, що ніяк не могла потрапити на прийом до шкільного психолога, а директор під час зустрічі радила «попити водички і заспокоїтися».

«Інформацію внесено до ЄРДР. Співробітниками Запорізького районного управління поліції проводиться всебічна перевірка щодо можливого булінгу в цьому навчальному закладі. Нині кваліфікацію справи змінено зі статті 115 КК України «Самогубство» на статтю 120 КК України «Доведення до самогубства». Триває досудове розслідування», — прокоментували в Нацполіції області.

Вл. інф.