Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Готелі тут проходять відповідну сертифікацію, а отже, подорожі є безпечними. Прогулянки поза територією готелю для туристів є також доступними. Можна спокійно пересуватися країною та без великого скупчення людей відвідувати пам’ятки», — написав він у Telegram-каналі.

Олександр Ткаченко також повідомив, що Україна і Туреччина підписали меморандум про співпрацю в туристичній галузі. «Міжнародні домовленості варто оновлювати і розширювати. Це запорука сталого розвитку. Тим паче, коли підтримку з боку турецької сторони сьогодні наша країна відчуває особливо. Як і солідарність у геополітичних поглядах», — зауважив міністр. Зокрема, підписаний документ передбачає посилення туристичної безпеки, підвищення якості туристичних послуг та захисту прав туристів. Також згідно з документом передбачено послаблення правил перетину кордону для поїздок громадян обох країн. А з подальшим перебігом вакцинації з часом розглянути можливість впровадження паспортів вакцинованих.

Окрім того, в меморандумі йдеться про запозичення турецького досвіду щодо покращення стандартів якості, зокрема в сфері сертифікації готелів та підвищення сервісу, розробку планів співпраці між туристичними агенціями держав, розширення присутності українських телеканалів у турецьких готелях, створення та просування аудіогідів українською і турецькою мовами на туристичних об’єктах, що сприятиме поглибленню культурних відносин.

«Після стабілізації ситуації з пандемією для безпечного збільшення туристичних потоків розглянемо створення нових чартерних та регулярних рейсів між Україною та Туреччиною», — пообіцяв Олександр Ткаченко. Він також зауважив, що тільки торік Туреччину відвідало майже один мільйон наших туристів.