Соціалістична партія, яка випередила всіх, матиме 74 мандати із 140, а «вічно» опозиційній Демократичній партії дісталося 59 місць у парламенті. Решта мандатів розподілено між двома невеликими політичними силами -- Соціалістичним рухом за інтеграцію та Соціал-демократичною партією. 

ЗМІ зазначають, що в Демократичній партії тяжко переживають поразку на виборах. У надрах назріває невдоволення тим, що її лідер Лулзім Баша не може вивести партію на вищий рівень, щоб отримати довіру більшості громадян країни. Дедалі частіше  лунають вимоги про його відставку з посади голови. Навіть екс-президент Албанії Буяр Нішані прямо обвинуватив головного демократа в тому, що він уже вісім років дотримується однієї і тієї самої політики, яка призвела партію до нової поразки. «Баша повинен взяти на себе відповідальність за особистий провал. Демократична партія не є приватною власністю однієї людини. Вона -- дім свободи для сотень тисяч албанців, і ніхто не може її привласнювати в будь-якій формі, з будь-якої причини й за будь-яку ціну», -- сказав екс-президент. 

Хоч як це дивно, але за свого опонента заступився лідер Соціалістичної партії Еді Рама. На його думку поразка Демократичної партії не була ганебною, а вона під керівництвом Лулзіма Баша «провела найкращу передвиборчу кампанію у своїй історії». І цього разу демократи були для нас не такими вже й легкими суперниками. Поразку демократів Рама пояснив тим, що вони в своїй популярності досягли стелі. Опонентам і тим, хто голосував за них, переможець пообіцяв, що буде «прем'єр-міністром усіх албанців», а не тільки соціалістів.

На вимогу піти у відставку Лулзім Баша відповів, що продовжить боротьбу до переможного кінця, включаючи суди, бо соціалісти, які перебувають при владі, влаштували на виборах «справжню м'ясорубку». Вони не допустили до виборів 23 тисячі албанців, які через COVID-19 перебували на карантині чи в лікарнях. До того навіть міжнародні спостерігачі зафіксували в день голосування безліч порушень, що могли вплинути на підсумки виборів.