І причина не в нестачі вакцин, що їх уряд закупив у величезній кількості. За його словами, громадяни можуть навіть робити вибір — яку вакцину використовувати.

Однак після появи в міжнародній пресі публікацій про небажані побічні явища внаслідок імунізації, люди просто бояться цього. «Це не дуже добре. Немає великої кількості бажаючих приходити на вакцинацію», — зазначив 
президент.

Журналісти поставили йому запитання: «Що влада має намір зробити для того, щоб у суспільстві покращилося ставлення до вакцинації, і до літу в Сербії виробився колективний імунітет?» Вучич зауважив, що найближчим часом мобільні бригади медиків «підуть у народ» і не тільки переконуватимуть в необхідності щеплень, а й вакцинуватимуть. Вони вирушать у села, об’їдуть ринки, торговельні центри й охоплять вакцинацією усіх, хто живе в провінціях.
Вучич повідомив, що до цього тижня кількість тих, кому зробили перше щеплення від COVID-19, перевищила два мільйони.

І зауважив, що серби миттєво відгукуються на повідомлення про надання матеріальної допомоги, а прохання прийти на пункти вакцинації пропускають повз вуха. За його словами, лише за 12 годин понад мільйон громадян звернулося щодо отримання державної допомоги в період пандемії в розмірі 60 євро. «Коли мова заходить про гроші, то на їх одержання заяви подають швидко», — зазначив президент. Він не виключив, що одержання матеріальної допомоги слід було б узгодити з вакцинацією. 

І виплачувати гроші лише тим, хто прищепився від коронавірусу.