У цій країні нині фіксують третину від усіх виявлених у світі випадків захворювання. Лікарні, реанімації, морги країни переповнені.

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що спалах COVID-19 в Індії викликаний не лише більш заразним штамом (B1617), а й низькою вакцинацією та відсутністю обмежень на масові зібрання. У ВООЗ також заявили, що система охорони здоров’я Індії зазнала надлишкового навантаження, оскільки чимало людей, які в паніці зверталися в лікарні, могли отримати лікування й удома. Адже тільки приблизно 15% пацієнтів з COVID-19 потребують госпіталізації, інформує The Guardian.

Тим часом співробітники ВООЗ і Дитячого фонду (ЮНІСЕФ) організували доставку в країну необхідних медичних засобів та обладнання.  Завдяки їхнім зусиллям надійдуть 700 кисневих концентраторів, 25 кисневих генераторів, 85 апаратів тестування на COVID, а також більш як 11 тисяч наборів засобів індивідуального захисту для медиків, повідомляють «Новини ООН». Крім того, співробітники ВООЗ допомагають створити мобільні клініки. 2600 представників цієї організації нині працюють в 23 штатах Індії, надаючи підтримку місцевій владі.

Фото ЮНІСЕФ/В. Панджвані (з сайту «Новин ООН»)