Повага корпоративного управління, прозорості та інтегрованого підходу під час призначення персоналу в енергетичному секторі є ключем до підтримання впевненості у прихильності України до реформ, зазначив 28 квітня у Твіттері речник Держдепу Нед Прайс, реагуючи на новину про звільнення голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва і призначення керівником компанії Юрія Вітренка, який виконував обов’язки міністра енергетики.

Не оминули увагою подію і посли G7, які вказали на важливість відсутності політичного втручання в управління держпідприємствами з огляду на кадрові перестановки у «Нафтогазі». «Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов’язань України», — йдеться у повідомленні на сторінці послів G7 в Україні в Твіттері.

Нагадаємо, що 28 квітня уряд провів засідання загальних зборів акціонерів «Нафтогазу», на якому було вирішено звільнити голову правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва і призначити новим керівником Юрія Вітренка, який виконував обов’язки міністра енергетики, а раніше був виконавчим директором компанії.

У свою чергу Андрій Коболєв написав у Фейсбуці, що дізнався про своє «звільнення» зі ЗМІ та відповідної заяви не писав.