Іван Григорович завжди відповідав за фінансовий статок родини, Тетяна Андріївна здебільшого опікувалась домашнім затишком, батьками, дітьми. В любові виростили шестеро дітей. Усім дали гарну освіту та виховання. А секретом їхньої злагоди та щастя, як розповіла берегиня родини, є взаєморозуміння, повага, чуйність і любов.

Народилася Тетяна Андріївна в селі Нова Гребля на Жашківщині. Навчалась у Черкаському педінституті на факультеті математики, де й познайомилась із майбутнім чоловіком. Ще під час навчання викладачі й однокурсники помітили, яка гарна пара Іван і Тетяна — обоє вродливі, розумні, закохані.

Коли Таня закінчувала другий курс, вони одружилися. Невдовзі з’явилася на світ перша донечка. Тож мусила перейти на заочну форму навчання, довчалася аж у Миколаєві.

Оселились у Катеринополі, де проживали Іванові батьки. Вчителювала у селах Ступичному, Новоселиці й колишньому райцентрі. Чоловік був провідним математиком у Катеринопільській школі № 2.
Тетяна Андріївна нагороджена орденом «Мати-героїня», але від держави на дітей нічого, крім декретних, не отримувала. Ростили самотужки. Тоді не було таких виплат, як сьогодні. Нині всі діти самостійні й реалізовані. Дехто вже має власні сім’ї. «Думаю, нам вдалося виростити дітей порядними людьми. Дали їм гарну освіту, навчили жити не лише заради себе, а й для інших», — ділиться жінка.

Найстаршій Наталці нині 35 років. Працює в банку. Захоплюється поезією, пише вірші. Вже має власну збірку. Олександр — кандидат фізичних наук, закінчив Київський національний університет імені Т. Шевченка. Вирощує штучні алмази. Андрій та Віталій працюють програмістами. Віталій мешкає на Кіпрі. Оля закінчила академію культури в Києві, працювала у Черкаському українському заслуженому народному хорі, а нині співає в камерному. Найменшому Сергію — 22. Навчається у виші на комп’ютерних технологіях та програмуванні.

Є в наших героїв і особисті захоплення. Хобі Тетяни Андріївни — вишивка. У неї багато чудових робіт. Крім того, жінка любить куховарити, пекти торти, вирощувати квіти, особливо троянди. Іван Григорович — один із кращих математиків краю та неперевершений шахіст. На змаганнях із шахів часто посідав призові місця. Любов до цього виду спорту передав і дітям. У молодості захоплювався футболом.

Нещодавно подружжя Чернієнків справило своє коралове весілля. Їх щиро вітали діти, онуки, родичі, друзі. А вони, як колись у молодості, сором’язливо всміхалися, міцно тримаючись за руки.

Черкаська область.

Фото з родинного альбому Чернієнків.