Про це вчора повідомив Укрінформ з посиланням на AP.

Зазначається, що делегація Єгипту залишила країну після того, як Ізраїль почав черговий виток воєнної операції. Конфлікт знову перейшов у гарячу фазу. Водночас учора представники Збройних сил Ізраїлю запевнили, що нині в Секторі Гази немає підрозділів, які здійснюють наземну військову операцію. «На цей момент у Секторі Гази немає наземних військ Сил оборони Ізраїлю», — заявив у коментарі агентству речник збройних сил Ізраїлю підполковник Джонатан Конрікуст.

У цьому зв’язку американська телекомпанія CNN уточнює: «Повідомлення офіційного представника армії Ізраїлю у Твіттері про те, що «повітряні й наземні війська ізраїльських збройних сил атакують Сектор Гази», яке збіглося в часі з початком серії артилерійських та авіаційних ударів, спонукало багато інформаційних агентств поширити інформацію про початок наземних воєнних дій».

Міністерство закордонних справ України у зв’язку з ескалацією ізраїльсько-палестинського протистояння наполегливо рекомендує громадянам нашої країни, які перебувають у зоні конфлікту, «дотримуватися правил особистої безпеки, уважно відстежувати повідомлення і роз’яснення місцевих компетентних органів та їх представників, а також неухильно виконувати їхні вимоги та інструкції». У рекомендаціях також вказується, що «в разі потрапляння у надзвичайну ситуацію або виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, необхідно звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль (телефон екстреного зв’язку +972-546-676-782; електронна пошта: emb_il@mfa.gov.ua), дипломатичної установи України в Палестині (телефон екстреного зв’язку: +972-59-969-95-61; електронна пошта: pm_ps@mfa.gov.ua) або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за телефоном: +38 044 238-16-57, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua».

Нагадуємо, що з 4 травня через пандемію коронавірусу громадянам України заборонено в’їзд на територію Ізраїлю. 13 і 14 травня авіакомпанія МАУ скасувала всі рейси з та до Тель-Авіва.