На знімку: під час підписання міжурядової угоди між Україною та Францією.
Фото з сайту Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Це передбачено підписаною 13 травня міжурядовою угодою між Україною та Францією.

Термін реалізації проекту — з 2022-го по 2026 рік. Безперебійне постачання якісної питної води отримають населення і підприємства на підконтрольній території України. Йдеться, зокрема, про міста Попасна, Гірське, Золоте, селища Станиця Луганська, Нижнє, Тошківка, Врубівка, Малорязанцеве, Вовчоярівка, Новотошківське, Розквіт, Лоскутівка та інші.

Нагадаємо: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розпочало переговори з французькою делегацією щодо реалізації проектів реконструкції мереж водопостачання в Луганській області наприкінці вересня 2020 року. Торік у липні було підписано фінансову угоду між Міністерством фінансів України та містом Маріуполь щодо реалізації проекту будівництва заводу з виробництва питної води в Маріуполі. Як наголосив Олексій Резніков, залучення фінансування від уряду Франції стало можливим завдяки проактивній позиції посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, обласній владі Луганщини й команді Мінреінтеграції.

«Ми змогли у напрочуд короткі терміни вийти на старт реалізації цього важливого для людей проекту, — сказав віце-прем‘єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. — Для розуміння: загальна кількість споживачів, яким постачає питну воду «Попаснянський районний водоканал», сягає 1 млн громадян. Тобто, понад 1 млн людей в результаті отримають якісну питну воду. Я вдячний нашим французьким партнерам за підтримку. Адже кредит надається Україні на дуже вигідних умовах: на 40 років, з яких 15 років — пільговий період, з річною ставкою кредитування 0,0092%».