На знімку: під час робочого візиту в район ООС американської делегації за участі військових аташе.

В районі ООС перебували новопризначені аташе сухопутних військ полковники Брендон Преслі та Пол Шмідт і помічник аташе капітан Джеймс Тіппетс.

Представники США відвідали підрозділи Збройних Сил України, які безпосередньо виконують завдання на лінії зіткнення з противником, оцінили ситуацію на фронті та пересвідчились у присутності російських військ на сході України.
У супроводі начальника штабу Луганського прикордонного загону підполковника Богдана Ігнатюка учасники американської делегації відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

«Всього на лінії розмежування обладнано сім таких пунктів перетину, але на сьогодні щоденно працює лише один — у Станиці Луганській, — розповів Богдан Ігнатюк учасникам іноземної делегації. — Рух рештою дорожніх коридорів заблокований російсько-окупаційними військами. Варто зазначити, рух і цим дорожнім коридором теж громадянам дається зі складнощами, які штучно створюють окупанти. Уже з середини осені ми почали фіксувати значне зниження пасажиропотоку в цьому контрольному пункті, й це також пов’язано з діями російсько-окупаційних військ. Вони ніби намагаються «закрити» наших громадян в окупації, вигадуючи щоразу якісь незрозумілі обмеження чи правила для того, щоб українці продовжували жити в російській пропаганді. Ще влітку цей КПВВ щоденно перетинало близько трьох тисяч громадян в день, а сьогодні нам складно говорити навіть про півтори тисячі».

Учасники американської делегації подякували прикордонникам за гостинність, відкритість та готовність до діалогу.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.