Як повідомило інформаційне агентство «Танюг», глава держави пообіцяв, що 1 січня 2022 року середня зарплата в країні вийде на рівень 600 євро, а в столиці вона досягне 770--780 євро. 

ЗМІ наголошують, що це не голослівні обіцянки.  Згідно з новим прогнозом МВФ, економічне зростання Сербії цього року становитиме 6 відсотків, а в 2022-му -- 4,5. Раніше експерти цієї міжнародної організації прогнозували скромніші, але все-таки достатньо високі для будь-якої економіки цифри -- 5 і 3,8 відсотка. Президент зазначив, що цього року, незважаючи на значні інвестиції в переозброєння армії, витрати, пов'язані з фінансовою допомогою бізнесу й громадянам у період пандемії, державні внутрішні та зовнішні борги почнуть знижуватися. Цей рік Сербія має завершити з ВВП, що перевищує 50 мільярдів євро. Така тенденція збережеться і наступного року, що дозволить владі підвищувати зарплати в усіх секторах економіки, наближати життєвий рівень сербів до європейських стандартів. 

«Раніше наш ВВП перебував між 33--34 мільярдами євро, а в 2021 році він перевищить 50 мільярдів євро. Сербія ніколи не мала такого економічного ривка у своїй історії», -- цитують Александра Вучича. Він упевнений, що до 2025 року, коли намічено вступ Сербії до ЄС, країна за темпами економічного зростання випередить навіть «старих» членів Євросоюзу й не буде бідною родичкою в його родині.