Попри це за перші чотири місяці 2021 року відділ державного контролю за безпекою на транспорті у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки виявив чимало порушень у сфері пасажирських перевезень.

Загалом із січня по квітень провели перевірку 3 512 транспортних засобів та виявили 2 032 порушення законодавства про автомобільний транспорт; склали 730 актів перевірки додержання вимог законодавства, 21 протокол про адміністративне правопорушення. На перевізників, які маскують свою діяльність під нерегулярні перевезення та перевезення пасажирів легковим автомобілем на замовлення, склали 32 акти. За винесеними порушникам постановами до бюджету надійшло понад 50 тисяч гривень у вигляді сплачених штрафів. Ці кошти наповнюють Дорожній фонд, з якого виділяють гроші на ремонт доріг.

«Ми мусимо посилювати контроль у межах повноважень і чинного законодавства за діяльністю перевізників, котрі працюють за межами правового поля. Вони можуть перевозити пасажирів, але повинні робити це легально: отримати ліцензію, сплатити податки, офіційно оформити на роботу працівників», — наголошує перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Такі заходи, обіцяє посадовець, тепер проводитимуть постійно.

Закарпатська  область.