Пройти вакцинацію мешканці столиці відтепер зможуть у центрах щеплень, кабінетах лікарів загальної практики та в клініках на виробництві, повідомляє dpa.

Кілька днів тому таку само можливість громадянам надали також у федеральних землях Баварія, Баден-Вюртемберг та Бранденбург. Крім того, ще раніше по всій країні всім, без винятку, охочим дозволено зробити щеплення препаратом AstraZeneca.

Утім, хоч пріоритет вакцинації скасували, але він усе-таки є, бо достатніх доступних доз препарату ще й досі бракує — по всій Німеччині. Тож поки що не вийде зробити щеплення «по дорозі» до інших справ.

Тому департамент охорони здоров’я берлінського Сенату доповнив інструкцію з вакцинації важливими пунктами. Приміром, якщо пацієнт належить до однієї із трьох пріоритетних груп і ще не проходив жодного етапу вакцинації, то він однак має перевагу перед іншими. В решті випадків право остаточного рішення влада надає медикам. Ідеться передусім про сімейних лікарів і терапевтів на підприємствах. Вони розподілятимуть щеплення на власний розсуд або в порядку черги.

Берлін.