Також він закликав «обидві сторони проявити максимальну стриманість і знизити ескалацію ситуації», йдеться у заяві Борреля, опублікованій в Брюсселі.

«Делімітація і демаркація кордонів повинні вирішуватися шляхом переговорів в інтересах безпеки місцевого населення. Ми вітаємо тривалі контакти на технічному рівні між двома сторонами», — наголосив Жозеп Боррель.

Така заява пролунала після того, як влада міста Горіс Сюнікської області Вірменії минулого тижня повідомила, що війська Азербайджану зайшли на її територію вглиб на 3,5 км від державного кордону.

Натомість у Баку звинуватили Єреван у спробах використати ситуацію у передвиборних цілях. В МЗС Азербайджану  заявили, що армія займає позиції, визначені угодою про припинення вогню від 10 листопада 2020 року, які раніше були недоступні через несприятливі погодні умови.

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян ініціював початок термінових консультацій в рамках  Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Окрім того, «Радіо Азатутюн» повідомило, що Нікол Пашинян звернувся до президента Росії В. Путіна щодо надання допомоги відповідно до вірмено-російського договору, в тому числі, і військової. Однак у Кремлі останню інформацію спростували. Речник Путіна Дмитро Песков повідомив, що під час телефонної розмови Пашиняна і Путіна тему допомоги з боку Москви у зв’язку з ситуацією на кордоні не обговорювали, інформує ТАСС.

Учора ЗС Азербайджану розпочали навчання, які триватимуть до 20 травня, повідомляється на сайті міноборони країни.