Трансляцію загальнонаціональної програми Суспільного мовлення з 10-кіловатного передавача в селищі Холми Чернігівська філія концерну РРТ розпочала цієї суботи.

«Така потужність передавача дає змогу забезпечити впевнений прийом сигналу майже на всій території Корюківського та Новгород-Сіверського районів, зокрема, в населених пунктах вздовж більш як 120-кілометрової ділянки українсько-російського кордону, — повідомляє департамент інформаційної діяльності Чернігівської ОДА. — Саме на цій території спостерігаються найбільші труднощі з прийомом вітчизняного цифрового телебачення. Тепер жителям прикордонної місцевості, які не можуть отримати стабільний сигнал цифрового ТБ, гарантовано доступ до вітчизняного інформаційного продукту в аналоговому форматі».

Відновлення мовлення відбулося завдяки безоплатно переданому Польщею німецькому телепередавачу 2008 року випуску, який було встановлено на радіотелевізійній передавальній станції «Холми» восени 2015-го саме для розширення вітчизняної інформаційної присутності та протистояння інформаційному впливу держави-агресора. Три з половиною роки по тому, коли Національна суспільна телерадіокомпанія України припинила аналогові трансляції всюди, крім районів, що межують з тимчасово окупованими територіями, його роботу було зупинено. Винних у створенні «білої плями» українського інформаційного простору ніхто й не шукав...

На жаль, і тепер, після відновлення трансляції з Холмів, українське слово не доходить до Грем’яча та низки інших сіл, не кажучи вже про те, що в час гібридної війни українське теле- та радіомовлення мало б досягати Брянська і всіх населених пунктів Стародубщини. Для цього треба побудувати вежі передач у районі Городні, Ріпок, Любеча, Семенівки тощо. Наразі ж жителі прикордонних регіонів найкраще чують російську та білоруську пропаганду.