«Ваше місто зробило ще один крок у змаганні за Приз Ради Європи, що є найвищою нагородою для міст і муніципалітетів, — зазначила Юлія Овчинникова. — Нині мені приємно вручити Почесну відзнаку РЄ. Вона є символом того, що Вінниця крокує європейським курсом, імплементує європейські стандарти і підтримує європейські цінності, а також активно співпрацює з тринадцятьма містами-побратимами європейських країн. Переконана в тому, що цей вектор буде розвиватися й надалі на користь місту й європейській співпраці».

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов уточнив, що Почесна відзнака РЄ є передостанньою сходинкою до найголовнішої нагороди ПАРЄ — Призу Європи.

«Ми усвідомлюємо, що вийшли на фінішну пряму у змаганні за головну європейську нагороду для міст і муніципалітетів, — сказав Сергій Моргунов. — Це вже третя відзнака нашого міста від Ради Європи. Дуже важливо розуміти, наскільки громада сприймає європейські цінності і прагнення. Є ще над чим працювати у подальшому перетворенні міста на сучасне, комфортне, справді європейське. Важливо, щоб у цьому влада і громада були єдині».

Разом з Вінницею Почесну відзнаку РЄ присвоєно ще семи містам з Італії, Німеччини, Сербії, Туреччини і Франції.

Нагорода Приз Європи заснована у 1955 році ПАРЄ для відзначення міст та муніципалітетів за активне просування європейських цінностей. Передбачено такі рівні для її досягнення: Європейський Диплом, Почесний Прапор, Почесна відзнака і нарешті головна нагорода — Приз Європи. За неї боротимуться тепер вінничани. Згадані три попередні відзнаки місто вже здобуло.

Фото з сайту Вінницької міськради.