Легка атлетика. Українські спортсмени виграли дві медалі на командному чемпіонаті Європи зі спортивної ходьби в чеських Подєбрадах. Про це повідомила прес-служба ФЛАУ.

Срібну медаль здобули Олена Собчук, Анна Шевчук і Людмила Оляновська на дистанції 20 км. «Бронза» в активі Івана Банзерука, Валерія Літанюка, Ігоря Главана та Антона Радька на дистанції 50 км.

Баскетбол (3х3). Чоловіча збірна України виступить на міжнародному турнірі у французькому місті Вуарон. Про це повідомляє ФБУ.

Змагання у Франції триватиме з 20 по 23 травня. Наша команда виступатиме двома складами. Україна-1 у групі A гратиме проти Франції-1 та Домініканської Республіки. Суперниками України-2 в групі С будуть США та Алжир.

Головною для нашої команди нинішнього літнього сезону буде можлива участь у Загальному олімпійському кваліфікаційному турнірі в угорському Дебрецені 4—6 червня. Участь у ньому української команди залежить від результатів олімпійської кваліфікації в австрійському Граці 26—30 травня.

Теніс. Українські спортсменки Еліна Світоліна (6 WTA), Даяна Ястремська (33 WTA) і Марта Костюк (81 WTA) увійшли до заявки основного раунду Wimbledon-2021.

Третій турнір серії Великого Шлема в сезоні відбудеться в період з 28 червня по 10 липня.

Дещо незрозуміла ситуація з Ястремською. Адже вона відсторонена від змагань після позитивного допінг-тесту. Й офіційного дозволу про повернення одеситки на корт ще не було...

Хокей. Любляна (Словенія). Міжнародний турнір національних збірних Beat COVID-19 Ice Hockey Tournament.

Якщо українці в перших двох матчах на старті на рівних змагалися із суперниками, вищими за статусом — Польщею (ОТ 3:4) і Румунією (2:3), — то в третьому поєдинку програли з великим рахунком команді, яка на попередньому чемпіонаті світу виступала в еліті світового хокею. Україна — Австрія 3:9 (0:1, 1:5, 2:3).

Сьогодні наша команда зіграє з Францією. Початок зустрічі о 14:00.

Варто зазначити, що наставник збірної Вадим Шахрайчук, на жаль, не отримав до команди всіх найсильніших виконавців. Зокрема, надавати кадри відмовився чемпіон країни «Донбас» (Донецьк). Причина — війна, котра виникла між ФХУ і УХЛ. Справа нині перебуває на рівні судів.

До речі, суд заборонив Федерації хокею України приймати заявки клубів для участі в сезоні 2021/22 без Української хокейної ліги. Перше судове засідання за позовом УХЛ проти ФХУ відбудеться наступного вівторка, 25 травня.