Без неї також дев’ять шкіл, 16 дитячих садків і 14 лікувальних закладів.

Як уточнив на засіданні виконкому міськради заступник голови Віктор Геращенко, 298 будинків у районі вулиці Рокоссовського підключать після ремонтних робіт. А ось решті доведеться чекати невідомо чого...

Причину відключення міський голова Владислав Атрошенко вбачає в діях уряду: «На сьогодні всі міста України, всі генеруючі підприємства штовхають на той ринок, до якого не готові ані українці, ані самі підприємства. Генеруючі суб’єкти повинні щоденно давати замовлення на спожитий газ, ціна на який є нефіксованою, сплачувати штрафні санкції, якщо перевищили чи недобрали ліміти. Також обов’язковою умовою є попередня оплата, якої ніхто зробити не зможе. Це призводить до того, що частина жителів України в міжопалювальний сезон залишиться без гарячої води. Крім того, є вірогідність того, що наявна заборгованість за газ буде перекладена на бюджети міст. Ми не маємо змоги сотні мільйонів гривень погасити за державу. Тобто на сьогодні генеруючі суб’єкти не мають фіксованої ціни на газ, але мають фіксовані тарифи на комунальні послуги, запропоновано драконівський формат відносин з газопостачання. Уся ця ситуація потребує якомога швидшого розгляду та вирішення на державному рівні за участю голів міст, профільних міністрів, Прем’єр-міністра України».

У перспективі, відповідно до угоди, укладеної між «Облтеплокомуненерго» і ТЕЦ, 298 будинків будуть забезпечені гарячою водою. Але 171 будинок, під’єднаний до котелень, на жаль, залишиться без неї.

Також до числа вже згаданих об’єктів, що залишилися без гарячої води, треба додати ще 60. Але там причина простіша — Чернігівська ТЕЦ проводить гідравлічні випробування.