Україна — Бахрейн. 1:1. Голи: Дгія, 75 (п), Циганков, 90+1.

Україна: Трубін, Тимчик (Караваєв, 78), Кривцов (Попов, 63), Матвієнко, Миколенко, Степаненко (Судаков, 46), Макаренко (Сидорчук, 63), Шапаренко, Марлос, Зубков (Циганков, 46), Бєсєдін (Довбик, 46). Тренер — Андрій Шевченко.

Бахрейн: Лутфалла, Бакер, Адбулла, Шамсан, Набіль (Газа, 75), Гарам, Аль-Шейх (Аль-Асфур, 85), Аль-Асвад (Дгія, 65), Аль-Гумайдан (Галаїф, 75), Маргун (Мадан, 75), Аль-Румаїгі (Джаббар, 85). Тренер — Еліу Соуза.

Рефері — Павел Орел (Чехія).

Харків. ОСК «Металіст». 20 000 глядачів. 19 градусів.

Суперник у нас був, м’яко кажучи, досить скромний. Але добре організований, настирний і чіпкий. Хоча збірна України у першому таймі майже весь ігровий час володіла м’ячем, але пробити щільну оборону опонента їй не вдалося жодного разу.

Проте кілька моментів було. Знову підвела реалізація.

Після перерви мало що змінилося. Хоча варто зазначити, що господарі ще додали у швидкості. Чому сприяли заміни. Але всупереч логіці першими забили... гості. Порушив правила наш юний воротар Трубін, і бахрейнці реалізували пенальті.

Лише на першій доданій хвилині українців від поразки врятував Циганков (на знімку), котрий скористався передачею Довбика, спрямованою в центр карного майданчика.

Нагадаємо, що перед цим збірна України зіграла внічию матчі відбору на чемпіонат світу-2022 з командами Франції, Фінляндії і Казахстану (всі — 1:1). І от знову нічия, тепер у спарингу.

Андрій Шевченко:

— Знову наша команда створила достатньо моментів, щоб спокійно виграти зустріч. Вона показова, бо футболісти були під великими навантаженнями. Це певною мірою вплинуло на якість гри.

Забракло також холоднокровності в реалізації гольових моментів. Поєдинок дав інформацію про фізичний стан. Ми подивимося на обсяг швидкісних дій і бігової роботи виконавців, на їхнє відновлення. Багато футболістів давно закінчили чемпіонат, тому для них був важливий цей поєдинок. Як і для нашої молоді, котрій ми дали можливість зіграти. Отже, отримали достатньо інформації. А результат у цій ситуації для мене не має великого значення...

***

Тепер українська команда зіграє контрольний матч із Північною Ірландією в Дніпрі. Хоча минулого тижня цей поєдинок перебував під загрозою зриву. Причиною цього став скасований спаринг «зелено-білих» зі збірною Туреччини, що мав відбутися 31 травня.

Ірландці планували вирушити до України після зустрічі з турками, але скасування зустрічі зробило їхню поїздку до Дніпра економічно невигідною. Українська сторона була готова оплатити чартерний рейс і проживання для Північної Ірландії, аби матч відбувся. У підсумку «зелено-білі» замінили поєдинок із командою Туреччини контрольним матчем проти збірної Мальти, і спаринг із «синьо-жовтими» відбудеться за планом.

До речі, збірна Північної Ірландії не пробилася на Євро-2020, поступившись у плей-оф команді Словаччини.

Нагадаємо, зустріч між українцями та північноірландцями відбудеться у четвер, 3 червня, на стадіоні «Дніпро-Арена».

Фото Павла КУБАНОВА.