На урочистості з цієї нагоди зібралися рідні, друзі, знайомі, побратими звитяжця, представники міської влади, небайдужі земляки. Вони згадували про те, що після закінчення загальноосвітнього навчального закладу Андрій Ярешко опанував чоловічу професію електро-зварника, працював на різних підприємствах. А під час служби в армії став десант-ником, пройшов гарт війною в Афганістані.

Уже зрілим чоловіком обрав шлях оборонця рідного краю й держави від терористів і загарбників. Спершу ще у квітні 2014 року був зарахований до складу 16-го батальйону територіальної оборони, який формувався в Полтаві, й разом із побратимами побував у «гарячих точках» Донбасу. У квітні 2015-го його демобілізували, та офіцер побув удома лише кілька місяців. І знову попросився на фронт, де на той час було також гаряче... Командував взводом окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Під час мінометного обстрілу позицій наших бійців біля Авдіївки отримав осколкове поранення, несумісне з життям... На відкритті меморіальної дошки побратиму перший командир 16-го батальйону тероборони Іван Петренко пригадав, що його вразила впевненість у собі, стійкість до будь-яких випробувань і сила духу Андрія Ярешка. Ці якості були взірцевими для інших бійців підрозділу в перші місяці неоголошеної війни з окупантами й залишаються такими для сьогоднішніх захисників України.

Полеглого звитяжця пом’янув молитовно й освятив меморіальну дошку на його честь архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір. До нового місця пам’яті одразу лягли живі квіти від вдячних земляків.

Полтава.

Фото автора.