Книжку «За Україну полягли...» місцевого журналіста Віталія Тарасюка про загиблих на сході України захисників із Млинівщини презентували в Острожці колишнього Млинівського, а нині Дубенського району Рівненщини.

Презентація збіглася у часі з 32-м днем народження Максима Ляшука з Острожця, який загинув в АТО. У книзі є розділ, присвячений Максиму. Він загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла. Нагороджений (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Присутній на презентації голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський подякував мамі загиблого Максима Ляшука Наталії Володимирівні за виховання сина: «Максим — Герой, яким пишається країна! Дякую ініціаторам та автору видання — книжка напрочуд змістовна й важлива. І не лише для рідних, а й для всього Дубенського району. Ми маємо знати більше про наших Героїв, тому книжки, отримані від автора, особисто передам до бібліотек».

Слова вдячності керівник Дубенського району знайшов і для присутніх на презентації вдови Ольги та сина Матвія Максима Ляшука, матерів загиблих в АТО/ ООС Олексія Кірися Лідії Феофанівни та Петра Полицяка Віри Миколаївни.

Після завершення презентації присутні поклали квіти до могили Максима Ляшука на місцевому кладовищі.

А загалом автор видання Віталій Тарасюк зібрав у книжці світлини, життєві історії та спогади про Максима Ляшука з Острожця, Юрія Іткалюка з Вовничів, Петра Полицяка з Борбина, Романа Галаса та Олексія Кірися з Млинова, Руслана Кондратюка з Війниці. Посприяли цьому виданню голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський та його дружина Мирослава, ТзОВ «Ідна», ТМ «Вілія», укладач Світлана Король і верстальник, старшокласник Млинівської гімназії Андрій Гусар.

Рівненська область.

На знімку: під час презентації книжки в Острожці (зліва направо) автор Віталій Тарасюк та голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Фото Наталії ПАНАСЮК.