У селі Благодатне, що на Донеччині, відбувся мітинг-реквієм «Пам’ять, Україну збережи!» із вшанування пам’яті вісімнадцятьох бійців 51-ї окремої механізованої бригади, які загинули 22 травня 2014 року в бою під Волновахою.

На місці, де відбувся трагічний бій і встановлено пам’ятний хрест та меморіальну плиту з іменами усіх загиблих, відбувся мітинг-реквієм. У ньому разом із посадовцями органів влади Донеччини взяли участь представники Волинської облради, військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії, духовенство та активісти громадських об’єднань.

Учасники пам’ятного заходу наголошували, що сім років тому військовослужбовці 51-ї ОМБр одними з перших стали на захист нашої країни. На жаль, для 18 воїнів, які прибули на схід з Волинської області, це був останній бій.

«Саме звідси прийшла війна на Волинь, саме полум’я цього бою обпекло душу і серце кожного волинянина. Саме ця битва показала, що Україна була, є і буде, адже є люди-захисники, є люди-герої», — сказав заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака. Бійці НГУ обгорнули обгорілі дерева, які стали свідками тієї трагічної події, символічними прапорами України з підписами присутніх на мітингу (на знімку), повідомляє наш власкор Владислав ЛЕОШКО.

Також делегація волинян вшанувала пам’ять загиблих під час обстрілу з «Градів» у січні 2015-го 12 пасажирів автобуса Златоустівка — Донецьк. Поклали квіти і до пам’ятного знака, встановленого на місці, де обірвалося життя капітана управління СБУ у Волинській області Віктора Мандзика.

Цього ж дня відбулася робоча зустріч голови Волноваської райради Сергія Демченка із Григорієм Пустовітом, секретарем Луцької міськради Юрієм Безпятком, керуючим справами Луцької райради Андрієм Левом і першим заступником голови Ковельської міськради Тарасом Яковлевим. Сторони обговорили шляхи подальшої співпраці, передає наш власкор Микола ЯКИМЕНКО.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.