Уже екс-наставник «Сассуоло» у Києві зустрівся з представниками «Шахтаря», після чого було підписано контракт про його призначення новим тренером «помаранчево-чорних». Угоду з італійським фахівцем розраховано на 2 роки — до 30 червня 2023-го, інформує офіційний сайт «Шахтаря».

«Я дуже радий і щасливий опинитися тут і стати частиною такого великого клубу, як «Шахтар». Для нас це виклик і прекрасна можливість професійного зростання. Сподіваємося, що і тут зможемо добре виконати свою роботу. Хочемо зі штабом прищепити команді наше бачення футболу і, звичайно, прагнутимемо перемагати, оскільки це дуже важливо», — сказав новий наставник «гірників».

На посаді тренера донеччан Де Дзербі змінив португальця Луїша Каштру, який залишив Україну після двох років роботи, не вигравши з «гірниками» у сезоні 2020/2021 жодного трофея.

Останнім місцем роботи 41-річного Роберто Де Дзербі був «Сассуоло», який він очолював протягом трьох сезонів. Найвище досягнення команди під його керівництвом — 8-ме місце Серії А у сезонах 2019/20 та 2020/21. Перед цим новоспечений тренер «Шахтаря» працював у «Беневенто», «Фоджі» та «Палермо».

Помічниками Де Дзербі в «Шахтарі» будуть Давіде Поссанціні, Марко Маркаттільї та Вінченцо Тереза. Раніше вони разом працювали в «Сассуоло».

Під час дводенного візиту Де Дзербі ознайомився з інфраструктурою в столиці України — тренувальним комплексом гірників у Святошині й НСК «Олімпійський», де команда проводить домашні матчі. Італієць став 34-м тренером в історії «Шахтаря».

Фото SkySport Italia.