Так, за даними штабу, поблизу Пісків ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 120- і 82-мм калібрів, а також із великокаліберних кулеметів. Коло населеного пункту Причепилівка російські найманці вели вогонь із мінометів 120-мм калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Новотошківське окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї. «Внаслідок обстрілу позицій українських захисників один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення, не сумісне з життям», — йдеться в повідомленні.

Учора, станом на 7:00 ранку, зафіксовано п’ять обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ. «Поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь із мінометів 82-мм калібру, а біля Водяного — ще й з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

У районі населеного пункту Гранітне ворог використовував великокаліберні кулемети. У цьому ж напрямку по позиціях ЗСУ з БПЛА було скинуто два постріли ВОГ-17. У напрямку Пісків противник застосував стрілецьку зброю.
Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав кульове поранення. Воїну оперативно надали домедичну допомогу й евакуювали до лікувальної установи. Стан здоров’я пораненого — задовільний», — сказано в повідомленні.

У штабі ООС підкреслили, що на обстріли противника наші захисники відкривали вогонь.

У той же час союзники по НАТО глибоко занепокоєні порушеннями режиму припинення вогню та застосуванням важкої зброї з боку російських найманців на сході сході України. Про це йдеться в інформації, оприлюдненій на сайті НАТО за підсумками зустрічі віце-прем’єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова із заступником генерального секретаря НАТО Мірче Джоане.

«Під час зустрічі пан Джоане висловив глибоку стурбованість союзників порушеннями режиму припинення вогню та застосуванням важкої зброї з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі. Він висловив рішучу підтримку суверенітету та територіальній цілісності України», — зазначається в повідомленні.