«Манчестер Сіті» (Англія) — «Челсі» (Англія, Лондон). 0:1. Гол: Гаверц, 42.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Стоунз, Діаш, Зінченко, Бернарду Сілва (Фернандіньйо, 64), Гюндоган, Фоден, де Брейне (Жезус, 60), Марез, Стерлінг (Агуеро, 77). Тренер — Госеп Гвардіола.

«Челсі»: Менді, Тьяго Сілва (Крістенсен, 39), Аспілікуета, Рюдігер, Джеймс, Чілуелл, Жоржіньо, Канте, Гаверц, Маунт (Ковачевич, 80), Вернер (Пулішич, 66). Тренер — Томас Тугель.

Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Порту (Португалія). «Драгау». 14 110 глядачів. 19 градусів.

У першому таймі «Челсі» діяв організованіше і гостріше. Що дало змогу лондонцям відкрити рахунок перед перервою.

Маунт зі своєї половини поля врозріз між оборонцями вивів Гаверца один на один з воротарем. І форвард другим дотиком відправив м’яч у ворота.

У другому таймі травмувався і був замінений лідер «МС» де Брейне. Серйозна втрата. Але не цей епізод став вирішальним.

Лондонці зіграли набагато цікавіше і настирніше. Вони діяли конструктивно і напрочуд вдало оборонялися. Ці чинники й дали змогу підопічним талановитого наставника Томаса Тугеля зберегти цю мінімальну перевагу і вдруге здобути найпрестижніший клубний європейський титул. Перший тріумф «аристократів» відбувся дев’ять років тому.

До речі, чинний чемпіон Англії обіграний лондонцями цієї весни вже втретє поспіль. Отож нічого несподіваного в такій перемозі немає: відігратися у «синіх» у цьому сезоні мало кому вдавалося.

Госеп Гвардіола:

«Поїду додому, давно вже не бачився з сім’єю. Потім повернуся до «Манчестер Сіті». І наступні кілька років це буде найкращий клуб світу»...

***

Гру українського півоборонця «МС» Олександра Зінченка, який провів зустріч від першої до останньої секунди, оцінили по-різному. Кращим гравцем своєї команди в матчі фіналу він став за версією порталу WhoScored. Зінченко отримав оцінку 7,0 — найвищу в складі «містян».

Фото ФК «Челсі».