«Ми боремося з ворогом не тільки за території, а й передусім за людей, які на цих територіях проживають та особливо потребують нашої підтримки», — кажуть військовослужбовці одного з підрозділів 58-ї бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Два брати з позивними «Рем» і «Лео» — із багатодітної родини, пліч-о-пліч боронять територіальну цілісність України.

Життя цих хлопців, як і всіх, хто нині зі зброєю в руках захищає Україну, на до і після розділила війна.

Найцікавіше в історії цих захисників те, що вони мають російське громадянство, народилися та проживали в Росії, але переїхали до України в Івано-Франківську область у 2014 році, коли тривала революція на Майдані.

Спочатку батько показав синам приклад мужності та героїзму, коли пішов воювати добровольцем.

Ось тепер і настала черга братів присвятити себе захисту нашої Батьківщини.

«Рем» і «Лео» кажуть, що до війни у кожного з них були свої уподобання. Але в Україні вже не один рік триває війна, тому, не вагаючись ані секунду, підписали контракт зі Збройними Силами України та пішли на фронт.

Звичайно ж, батьки хлопців, зізнається Роман, неабияк переживають за синів, але розуміють їхній вибір і прийняли його, бо інакше бути не може.

«Ми тепер точно знаємо, що своїх близьких у небезпеці не залишимо», — зазначає Леонід.

Брати, йдучи окопами, тихо перемовляються і усміхаються — їм завжди є про що говорити. Та передусім це розмова про сім’ю, про братів і сестер, яких у сім’ї разом з ними — дванадцять.

У колективі вони здобули авторитет, довіру, повагу серед військовослужбовців та гідно виконують свої обов’язки.

«Вони надійні, не підведуть, добре орієнтуються і поводяться у критичній ситуації, це ми неодноразово вже спостерігали й тут, під Авдіївкою», — каже про них командир роти.

«Шкодуємо, що не прийшли до лав Збройних Сил України раніше, багато пропустили за роки війни», — кажуть брати.