За цим наказом на військову службу призвуть 300 офіцерів запасу. Про це йдеться на офіційному сайті МОУ.

Відповідно до наказу за сімома військово-обліковими спеціальностями підлягатимуть призову 300 офіцерів запасу строком на 18 місяців.

Так, за номерами військово-облікової спеціальності (ВОС) будуть призвані офіцери за певними спеціальностями підготовки. Зокрема, управління діями підрозділів Сухопутних військ, управління діями підрозділів ракетних військ і артилерії; радіоелектронні комплекси та системи озброєння і техніки Повітряних сил; озброєння та засоби військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічна безпека; системи та комплекси військового зв’язку; виховна та соціально-психологічна робота у підрозділах, на кораблях (за видами Збройних Сил України); організація продовольчого, речового забезпечення тощо.

Попередній призов офіцерів запасу здійснювався в період листопад-грудень 2020 року. Тоді на військову службу в ЗСУ було призвано 350 офіцерів, які закінчили військові кафедри та не проходили військової служби.

Відповідно до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» призову підлягають офіцери віком до 43 років, які придатні до служби за станом здоров’я та не мають права на відстрочку.