Про це з радістю повідомила на нараді міський голова Людмила Ткаченко. Також у медзакладі з’явився новий рентгенапарат. У перший же день роботи відділення там уже приймали пологи.

Раніше таке відділення закрила Новгород-Сіверська райрада, бо, мовляв, недостатньо було пологів і утримувати його економічно невигідно.

Але торік лікарню взяло на баланс місто, і керівниця медзакладу Олена Набхан запропонувала відділення відновити. Тим паче що в опорній лікарні, якою вона є, мають працювати всі відділення. До того ж тепер Новгород-Сіверський є центром значно збільшеного району, і його лікарня стає стратегічною також для Семенівської, Коропської та Понорницької громад.

Відділення, згідно з вимогами Національної служби здоров’я, має в штаті акушерів-гінекологів, лікаря-неонатолога, анестезіологів. Оснащення докупляється. Є реанімаційне відділення для новонароджених, операційні, кімната для переливання крові і її запас. Тобто тепер породіллям не треба їхати в Чернігів чи Шостку (а це десятки кілометрів). Нині на обліку в одній тільки Новгород-Сіверській громаді перебувають 80 вагітних. Першим в оновленому відділенні народився хлопчик.