Міжнародний конкурс ілюстраторів книжок для дітей та юнацтва імені Радни Сахалтуєва проводиться Асоціацією УАнімА, Українською бібліотечною асоціацією, Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Академією сучасного мистецтва імені Сальвадора Далі, Тбіліською державною академією мистецтв імені Аполлона Кутателадзе, Білоруською державною академією мистецтв, видавництвом «Саміт-книга», Харківським приватним ліцеєм «Школа «Ранок», БФ «Культурні новації».

Метою конкурсу є сприяння національно-культурному відродженню України, збереженню і розвитку інтелектуального потенціалу України, всебічній підтримці талановитих художників, ілюстраторів, графіків-дизайнерів, моушн-дизайнерів, аніматорів, а також зміцнення творчої міжнародної співпраці. У конкурсі взяли участь понад 100 художників.

У нагородженні взяв участь народний художник України Радна Сахалтуєв. Він підкреслив, що для нового покоління ілюстраторів сьогодні повна свобода творчості і цю свободу можна побачити в їх роботах.

У відкритті експозиції взяла участь заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук. На її думку дитяча книжка важлива, бо від того, що читатиме дитина, залежатиме й те, як вона мислитиме в дорослому житті.

З вітальними словами для учасників конкурсу виступили директор видавництва «Саміт-книга» Іван Степурін, президент Громадської спілки «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів» Олександр Афонін та інші почесні гості.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.