Родина народного депутата від ВО «Батьківщина» Валерія Дубіля і він сам важко перехворіли на коронавірус, тож парламентарій відчув на собі важливість доступності медичної допомоги. Зрештою, він має і медичну освіту. Тож команда Валерія Дубіля продовжує надавати допомогу медичній мережі Чернігівщини. Щойно її отримали медики Бобровиці та Нової Басані.

«Хочеться, щоб у кожному ФАПі були пульсоксиметри, в амбулаторіях — кисневі концентратори. Зрозуміло, що держава сьогодні не справляється. Це не бюджетні кошти. Об’єднуємося з небайдужими людьми, з друзями», — каже народний депутат Валерій Дубіль.

Нині в Бобровиці лікуються від наслідків цієї інфекції десять важкохворих, але ще місяць тому було майже сто. І яка буде ситуація завтра — невідомо, тож допомога не буде зайва. «Це обладнання для нас потрібне і затребуване. Зараз його використовувати не будемо. Але для того, щоб ми змогли гідно пережити наступну хвилю, воно — як знахідка», — каже генеральний директор Бобровицької районної лікарні Костянтин Пятковський. Подякував за допомогу депутату і голова Новобасанської громади Микола Дяченко.

Фото з сайту Бобровицької лікарні.