Таку інформацію оприлюднив днями Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак під час відеовключення на зустрічі Президента України Володимира Зеленського з делегацією Конгресу США.

За його словами, в районі проведення Операції об’єднаних сил активно працюють снайпери, які прибувають з території РФ. Загалом від початку дії режиму тиші (з 27 липня 2020 року) зафіксовано понад 50 випадків застосування снайперської зброї російськими підрозділами.

Р. Хомчак зазначив, що противник, нехтуючи домовленостями ТКГ про припинення вогню, продовжує здійснювати обстріли наших позицій. Найбільша активність спостерігається на маріупольському, авдіївському та торецькому напрямках.

За останню добу (станом на ранок 3.06) на передовій було спокійно. За даними прес-центру штабу ООС, порушень режиму припинення вогню не було зафіксовано. Наші військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

«У районі проведення Операції об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3 757 транспортних засобів, 4 057 осіб, з яких 3 632 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів для перевірки на причетність до збройних формувань Російської Федерації та її найманців доставлено одну особу. Виявлено 80 адміністративних правопорушень», — йдеться в повідомленні штабу.