Про це ми розпитали батьків і випускників, і ось що почули у відповідь.

Олена Двораківська, мама випускника, Овруцький район:

— У нашій родині це питання штудіювалось упродовж останнього року. Були дискусії, нерви, сльози, бесіди й поради. Зрештою наша випускниця, донька Іванна, вирішила вступати до одного із медичних вузів країни. Нині складає ЗНО, готується, а тоді побачимо результати й прийматимемо на сімейній раді остаточне рішення.

Віктор Гриб, випускник, Радомишль:

— Я мріяв з дитинства бути спортсменом, маю непогану фізичну форму й підготовку, успіхи під час навчання в школі. Тому вступатиму до держуніверситету імені Івана Франка у Житомирі, на факультет фізичного виховання.

Алла Когут, мама дев’ятикласниці, Олевськ:

— Моя донечка ще не дуже хоче йти навчатися у коледж чи технікум. Тому ми їй порадили, щоб вона продовжила навчання у школі, допомогла трішки нам вдома, а через два роки визначимось і зрозуміємо, куди нам вступати, до чого найбільше лежить душа. Поспішати тут не варто.

Олександр Кириченко, одинадцятикласник, Ружинський район:

— Я хочу бути поліцейським. Це моя мрія з дитинства. Тому піду на курси, а тоді, можливо, й академію закінчу, щоб бути офіцером і допомагати людям у складних ситуаціях, рятуючи їх від злочинців.

Світлана Бузенко, мама випускника, Малин:

— У нас менший син виріс домашнім хлопцем. Далеко від рідного будинку їхати навчатися не хоче. Тому вирішили: нехай здобуває спеціальність в одному з кращих лісотехнічних коледжів країни — Малинському. Тут будемо поряд і ми, батьки, і рідне місто, і однокласники, друзі. Опанує обраний фах, а тоді може й далі продовжить здобувати освіту — це вже питання часу.

Роман Трубачов, батько випускника, Попільня:

— Освіту можна здобути будь-коли, головне — мати бажання і гроші. Тому ми з сином влітку їдемо на заробітки до Польщі, а потім будемо вирішувати, що йому робити далі, як влаштуватись у житті, бо це питання ми ще серйозно не обдумували й не аналізували. Хай поїде зі мною, побачить, як живуть і працюють люди, а потім усе стане на свої місця, і ми обов’язково визначимось із подальшим його навчанням чи роботою.

Житомирська область.