Втручання тривало п’ять годин. Як повідомив серцево-судинний хірург Кропивницького обласного кардіоцентру Олександр Довгань, до цього часу такі операції тут не виконували. Це складна командна робота, і для настільки складних втручань у медиків має бути відповідна кваліфікація.

За інформацією «Суспільного: Кропивницький», прооперували мешканця села Йосипівка Благовіщенської тергромади Голованівського району Олександра Вiтвiцького. Йому 34 роки. Ще зовсім нещодавно чоловік ні на що не скаржився, займався спортом, але два місяці тому рентгенологічне дослідження показало, що у нього збільшене серце.

«Раніше такі операції виконувалася у великих інститутах — Амосова, Шалімова, інституті серця, — наголосила головний лікар центру Ганна Сухомлин. — На сьогодні наш рівень досвіду i професійної майстерності дає змогу їх виконувати. Але вони потребують додаткових досліджень, зокрема МРТ, КТ. На жаль, у нашому закладі немає томографа, i ми дуже хочемо, щоб він з’явився. Бо дуже важливо не лише прооперувати, а й виходити пацієнта».