За участю Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака та начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука (на знімку вгорі) в Києві днями відбувся навчально-методичний збір з керівним складом служб зв’язків з громадськістю командувань видів, окремих родів військ (сил) ЗС України.

Головнокомандувач Збройних Сил України під час заходу відзначив важливість використання унікального українського досвіду протидії гібридній російській агресії. Він наголосив, що боротьба за світогляд та переконання людей в умовах сучасного збройного конфлікту є одним з вирішальних факторів успіху всієї воєнної кампанії.

— Добре налагоджена система інформування громадськості була і залишається обов’язковим елементом діяльності військ, необхідною передумовою підготовки та виконання завдань за призначенням. Ця робота набуває ще більшого значення під час бойового застосування Збройних Сил, адже формування підтримки з боку української громади та розуміння правомірності наших дій міжнародною спільнотою є не менш вагомим чинником на шляху до перемоги, ніж суто військові зусилля. Такий підхід уже тривалий час є основою для вдосконалення системи інформування громадськості, якою користуються наші партнери з НАТО, — зазначив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Він навів приклад, що Збройні Сили України розбудовують власну систему зв’язків з громадськістю, яка засвідчила свою дієвість та ефективність під час СКШН «Об’єднані зусилля-2020», під час інформаційного супроводу Операції об’єднаних сил, повсякденної діяльності військ (сил) тощо. Нещодавно злагодженість дій служб зв’язків з громадськістю Сухопутних військ на всіх рівнях та управління зв’язків з громадськістю ЗС України дала змогу широко висвітлити у національних та іноземних засобах масової інформації інструкторсько-методичні заняття з керівним складом ЗС України на Рівненському полігоні.

Своєю чергою начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, звертаючись до учасників збору, відзначив, що 70 відсотків українців довіряють Збройним Силам — це найвищий показник довіри серед державних інституцій за останні два роки, і в цьому, безперечно, чимала заслуга саме фахівців служб зв’язків з громадськістю та прес-служб ЗС України.

— Своєчасне і правдиве висвітлення функціонування військових частин, підтримка транспарентних зв’язків із засобами масової інформації і громадськістю — це те, чого очікує від вас суспільство та керівництво Збройних Сил. Завдяки вам суспільство знає, чим живуть Збройні Сили, як вони реформуються, які завдання вирішують і яким загрозам змушені протистояти, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

Начальник Генерального штабу зазначив, що Збройні Сили України повинні мати широкий спектр каналів власної комунікації, докласти необхідних сил і засобів для їх розвитку.

Учасники навчально-методичного збору обмінялися досвідом роботи у бойових умовах та під час повсякденної діяльності військ (сил), обговорили пропозиції з перспектив розвитку служб зв’язків з громадськістю ЗС України, підвищення ефективності їхньої дальності, покращення наявних та набуття нових спроможностей на кшталт армій провідних країн Альянсу.

— Напрацьовані та узагальнені пропозиції найближчим часом буде подано на розгляд та затвердження керівництву ЗС України, — підбив підсумки збору начальник управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України полковник Богдан Сеник.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.